Tolv veckor och alldeles, alldeles underbara!

Det är verkligen inte tråkigt att ha kattungar i huset! Några timmar varje dag ligger de förstås och sover vilket du kan se i dagens bilder, men när de är vakna händer det alltid roliga saker!

Otto och Olga, alldeles nyvakna i köksfönstret

Ständigt berättar vi för varandra vad vi har sett kattungarna göra, när de hittar nya saker att upptäcka och leka med. Det ska sägas att när de sover njuter vi verkligen också av dem, det är så rofyllt med en sovande kattunge.

Otto, Otis och Olga – sover gott tillsammans

De tre sover ofta tillsammans på något sätt, men mer och mer kan vi se att de också är självständiga och somnar själva på en stol eller så.

På varsin avsats i klätterträdet

Vi har tagit en del bilder den här veckan när de sover – eller försöker sova – ovanpå varandra på olika sätt. Här kommer några sådana bilder:

Otis sover ovanpå kudden i fåtöljen – och Otto somnar sedan ovanpå Otis!
Här har Otto somnat först och sedan har Otis lagt sig ovanpå.
Otis har lagt sig att sova i skålen som vi väger kattungarna i varje kväll, det tycker Olga ser mysigt ut…
… så hon försöker komma ner bredvid! Hon får plats med framdelen av kroppen, men bakdelen blir kvar utanför.

Någon av kattungarna brukar alltid vara med när vi äter frukost. Om de kommer upp på bordet har de lärt sig att de ska lägga sig i skålen, eller så lägger de sig till exempel i kökssoffan.

Olga är fint sällskap till frukost
Här lutar hon sig mot kuddarna i kökssoffan.

Olga och Otis kommer verkligen att få väldigt fina hem och familjer, det känns så bra för oss! Båda två stannar hos oss tills de är ungefär 15 veckor. Otto har vi ännu inget framtida hem till, det är verkligen synd eftersom han är en fantastiskt social och rolig katt! Vi tänker att han också kan få bo kvar hos oss, han kommer att tillföra mycket var han än bor. Fast än så länge tänker vi ändå att han är till salu.

Otto, en underbar katt!

Veckans finbilder på O-kullens sida är de sista finbilderna på den här kullen, vi brukar ta de sista vid tolv veckors ålder. Jag kommer att fortsätta att uppdatera här i bloggen tills de har flyttat.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.