Åtta veckor och filmade!

Alla som träffar kattungarna nu bedåras av hur fantastiska de är! Så lekfulla och gosiga, underbara i kroppen och i temperamentet. Katter borde vara åtta veckor hela livet! Fast varje ålder har sin charm, förstås.

Ida och Otis

Vissa stunder på dagen har de så mycket energi i kroppen att de studsar omkring. Här kommer en liten film om överskottsenergi:

Våra vuxna katter älskar att sova i skålar – nu har de små också kommit på tjusningen med det. Nu tävlar de om att få sova i skålen på soffbordet, så vi har fått sätta dit en till.

Olga i skålen
Otto också

Lasse – som är den som håller i kameran när vi tar ”finbilder” varje vecka – är iväg några dagar, därför blir det inga sådana denna vecka. Däremot har vi filmat dem, så nu finns det en liten film på varje kattunge på O-kullens sida.

Otto och Olga
Otis
Olga
Otis

Sju veckor och självständiga!

Nu börjar kattungarna tro att de klarar sig fint utan mamma det mesta av tiden. Nya saker som de stöter på är bara spännande, de vandrar omkring med svansen i vädret som om de äger världen. Väldigt gulligt! Fast de älskar fortfarande sin mamma, förstås, det är bara det att de inte alls bryr sig om att hon oroar sig för dem.

Olga och Otis i klösträdet

De leker och umgås allra mest med varandra, men de börjar också bli sina egna individer.

Otis blir avbruten när han tvättar magen
Otto och Otis kramas

I början av veckan fick de komma ut i köket, det var verkligen roligt! Det är spännande för oss att se hur kattungarna reagerar när de kommer till helt nya delar av huset. Det känns som ett bra tecken på att de är trygga när de är orädda och bara trampar omkring. Nu ikväll har de fått ännu större utrymme och också fått komma ut i vardagsrummet. Det tog inte många minuter innan de undersökt allt i hela rummet.

Otto leker med kattspel på mobilen

Långa stunder sover de förstås. Som här, där Olga sover som en stock och inte går att störa:

Nu när det varit så varmt i några dagar ligger de utsträckta bredvid varandra, när det är lite svalare ligger de mer i en hög. Här kommer några olika sovbilder.

Under köksbordet
På kökssoffan
Mitt på köksgolvet

Sjuveckorsbilderna hittar du på O-kullens sida.

Sex veckor och ljuvliga!

I veckan hade vi besök av våra fina kusiner i ett par dagar – så roligt det var för kattungarna att få leka med barn! Och bra social träning också!

Olga, Otto och Otis – ganska nyvakna

Kattungarna är väldigt busiga nu, de leker och brottas och klättrar. Det är sådan underhållning att vara med dem.

Otto och Otis klättrar

De älskar mat. Två gånger om dagen får de våtmat, de äter så att de blir runda om magen. De har också fri tillgång till torrfoder – och vatten förstås.

Den som väntar på något gott…

Mamma Nellie och mormor Embla älskar också våtmaten men vet att de inte får äta förrän kattungarna ätit sig mätta och lämnar fatet. De ligger och väntar, om vi inte passar dem så trycker de undan kattungarna och äter upp alltihop själva…

Otto och Olga

Nu är de stora nog att få flytta ut i köket också, det blir härligt att hela tiden ha dem runt sig. Samtidigt krävs det att man hela tiden är uppmärksam på var man sätter fötterna.

Otis har sin bror som huvudkudde

Vi älskar verkligen de här små gullungarna, de är så härliga att vara med! Du hittar veckans bilder på O-kullens sida.

Olga sover gott

Fem veckor och matglada!

Nu har våra tre älsklingar gått från att vara bebisar till små katter. Under veckan som har gått har de fått börja äta lite mat. Otto blev superlycklig redan första dagen, Olga avvaktade några dagar och Otis ytterligare några. Nu vräker de i sig alla tre! De får än så länge små portioner av både våt och torr mat varje dag, det lönar sig att starta försiktigt så att deras små magar vänjer sig. Mamma Nellie har fortfarande så gott om mjölk så de går alla ändå ordentligt upp i vikt varje dag.

De är också väldigt duktiga med att gå på lådan. Från första dagen vi satte in lådorna (de har fyra stycken små lådor i rummet) har de gått på lådan – det är lika fascinerande att se varje gång hur de bara kan det där! De leker mycket nu, med leksaker och med varandra. Det mesta är spännande och roligt – här är en liten film där Otis leker med en solstrimma på golvet! Han får sällskap av Otto också.

Att ta veckans ”finbilder” är alltid något av en utmaning – särskilt när vi ska ta gruppbilden! Lasse håller i kameran och kommer med ”goda råd” till mig som ska försöka få alla tre kattungarna att titta in i kameran samtidigt… Du hittar de utvalda bilderna på O-kullens sida, men här kommer några exempel på bilder som valdes bort:

Fyra veckor och växande!

Så fort de växer, de små! När vi tittar på bilderna från tre veckor och nu från fyra veckor går det nästan inte att förstå hur fort de utvecklas.

Sover gott hos mamma

Nu har de flyttat till tvättstugan där de har möjlighet att springa omkring på golvet. De första dagarna fick de vara på en begränsad yta, men ganska snart ville de ha större plats. Nu är de i hela rummet och verkar älska det!

Innan de flyttat ur bolådan – men längtade ut!

De tycker så mycket om att vi sitter hos dem, de kommer fram så fort vi är där. Nu kommer ”klättraråldern” då de klättrar upp på allt som går att klättra på – gärna människoben! Det gäller att ha rätt byxor på sig…

Olga och Otis klättrar på tunneln

Det har visat sig att socialisering av kattungar när de är 2 till 7 veckor gamla är väldigt viktigt för hur sociala de blir när de är vuxna. Vi tänker på det, håller på mycket med dem och vänjer dem vid dammsugare, tvättmaskin och annat.

Otto tittar fram under tunneln…

De visar redan olika personligheter men alla tre är sällskapliga och kavata. En underbar kull! Veckans bilder tog vi i söndags när kattungarna var precis fyra veckor, du hittar dem på O-kullens sida.

… och det gör Olga också.