Åtta veckor och på utflykt!

Matti har Milo som huvudkudde

Så har vi äntligen kommit hem till våra större och mindre fyrbenta vänner igen! Åtta veckor gamla kattungar är galet söta! Det är fantastiskt roligt att betrakta dem när de leker – de leker med varandra, med leksaker eller med absolut ingenting! En kattunge kan hoppa omkring till synes helt utan anledning, studsar åt olika håll och gör roliga hopp med svansen i vädret. Det är som om kroppen är överfull av energi som bara måste ut – och så är det antagligen!

Molle har somnat i tidningslådan bredvid kaminen

De gillar vårt sällskap väldigt mycket! De har nu fått komma ut i vardagsrummet också – så snart vi kommer in till dem kommer de fram och vill få uppmärksamhet. Ibland sitter de vid grinden mellan vardagsrummet och hallen och tittar längtansfullt ut – och blir så glada när vi kommer fram till dem.

Matti vill ha sällskap

Det dröjer innan de får komma ut i hallen eftersom vår trappa till övervåningen är öppen mellan varje trappsteg. Kattungarna måste vara lite klokare och mindre spontana innan de får träna sig i att bemästra den trappan…

Malte har hittat en ny boll

Vardagsrummet duger gott länge nu, de kan också fortfarande vara i köket och tvättstugan så de har gott om utrymme att rusa runt på. När de fick komma ut i vardagsrummet gick de runt och nosade nyfiket på allt och njöt snart av att också ha fått tillgång till ännu fler leksaker än innan.

Milo somnar i soffan

Det tog några timmar men snart upptäckte de också soffan – rolig att leka i och underbar att sova i.

De tre rödtabbygrabbarna har nu blivit så lika varandra att vi återigen har satt halsband på två av dem. Det vore ju lite tråkigt om vi en dag inte kan lista ut vem som är vem… När det vita på tassarna blir lite tydligare hoppas vi kunna skilja dem åt på det viset.

Milton sover på klösmöbeln…
… och det gör Molle också.

En gång med varje kull brukar vi ta ut dem i trädgården vid fotograferingen, det har vi gjort denna vecka. Det här sker under kontrollerade former, först en kattunge i taget och till sist hela kullen i en transportbur. Om den vanliga fotograferingen är en utmaning är det här den största av dem alla – det finns så mycket som konkurrerar om uppmärksamheten! Den här dagen blåste det dessutom lite vilket ger det hela ytterligare en spännande dimension. Gruppbilden är roligast och svårast – här är en bild som visar hur det oftast såg ut…

Mindre ordnade former…

Utomhusbilderna hittar du på M-kullens sida.

Kommentarer inaktiverade.