Nio veckor och på utflykt!

Den här veckan har vi tagit ”finbilderna” utomhus. Kattungarna får inte vara ute annars, men i den här åldern är det roligt att ta ut dem och få lite annorlunda bilder. Du hittar dem under O-kullens sida. Det är verkligen ett äventyr för dem att få komma ut – och för oss att försöka få bra bilder… Otto skötte sig rätt så fint – förutom att han var väldigt nyfiken på allt annat när vi skulle ta gruppbild och sprang iväg säkert tio gånger för att undersöka en liten vattenpöl. Olga verkade helt cool och ville bara sitta och se fin ut – både när vi tog kort på bara henne och vid gruppbilden. Vi har många försök till gruppbilder och på alla sitter hon som en staty i mitten och bröderna är överallt… Otis klarade ändå gruppfotograferingen rätt så bra – men var galet lycklig när vi tog hans individuella bilder. Här är en bild på Otis…

Här bakom verkar det finnas roliga saker…

I fredags var allihop hos veterinären och fick sin första vaccinationsspruta. Det gick så bra, så bra. De var helt lugna i bilen och Otis somnade när vi var i rummet och väntade på veterinären. Otto däremot ville undersöka så mycket som möjligt och Olga låg och tittade sig omkring. Veterinären undersökte dem noggrant, kände på dem, tittade på tänderna och lyssnade på hjärtat. Allt var bra! Ingen av dem sa ett knyst när de fick sin spruta. Efteråt var de förstås jättetrötta – utom Otis som hade sovit en lång stund och nu tyckte att allt verkade spännande.

Dags att lämna veterinären, bara Otis är vaken…

De älskar verkligen mat, de små bebisarna. De är nu nio veckor och väger runt 1 100 till 1 200 gram. När det är dags för våtmat på morgonen och kvällen kallar vi på dem genom att säga ”ksksksks” – då kommer de rusande och kastar sig över maten. Här är en film som visar en sådan matstund – sätt gärna på ljudet…

Idag låg mamma Nellie och sov i en skål på köksbordet. Otto och Otis kom på hur man skulle göra för att komma upp på bordet via kökssoffan, och sedan lyckades de dia från Nellie fast hon låg i skålen. Det såg så roligt ut att vi tog en bild:

Nellie – tålmodigaste mamman i världen

Långa stunder på dagarna ägnas åt att leka – de har så fantastiskt roligt med varandra! De är rätt så hårdhänta vilket ju är bra – de blir tåliga av det.

Otto på utsidan och Otis på insidan. Olga kommer också med en stund.

Mellan lekstunderna sover de många timmar:

Varmt och gott att sova tillsammans

Veckans inlägg får avslutas med tre söta bilder på Olga:

Olga i klösträdet…
… slappar i skålen…
… och har somnat i famnen hos vår mormor.

Kommentarer inaktiverade.