Tolv veckor och snart på väg!

Matti i soffan i uterummet

Utan tvekan närmar vi oss nu den tid när kattungarna ska flytta från oss. Det innebär alltid så dubbla känslor för oss, vi har verkligen lärt känna dessa fantastiska kattungar och älskar dem! Samtidigt är det fint att få dela med sig av dem, vi vet att de kommer att tillföra mycket glädje i sina nya hem. Så vi lämnar över dem med varm hand när det nu snart är dags.

Molle, Milton och Matti sover skavfötters
Matti och Molle i trappan

Det har hänt mycket nu den senaste tiden, kattungarna är nu i hela huset med oss och klarar trappan med glans. De tycker mycket om att leka i uterummet och på kvällarna hoppar de upp till oss i soffan och slocknar i knät. Det förgyller verkligen TV-stunden att ha soffan full av kattungar!

Milo somnar hos Alex

Nu när kattungarna är i hela huset behöver vi vara försiktiga när vi öppnar ytterdörrar. De är väldigt nyfikna på världen utanför och om de är vakna kommer de alltid till dörren när vi kommer hem – mest för att hälsa!

Så här ser det ut runt fötterna när vi kommer hem
Det här möts vi av när vi kommer ut ur duschen

Likadant när vi får besök – de små gör ingen skillnad på om det är någon i familjen som kommer eller om det är någon de aldrig har träffat förut, de älskar människor. Vi har besök flera gånger i veckan, vänner och familj vet att de alltid är välkomna för att socialisera kattungarna. Häromdagen hade vi besök av några barn som njöt lika mycket av kattungarna som kattungarna njöt av dem. Vi har fått lov att lägga ut bilder på dem – svårt att veta om barnen eller kattungarna är sötast…

Ida och Matti
Linn och Milton
Simon och Matti
Flickorna och hela kullen

Idag har vi varit hos veterinären för vaccinering, chippning och besiktning. Oj, så bra det gick! Kattungarna sprang omkring i mottagningsrummet och utforskade de få saker som fanns att upptäcka. Veterinären fick röra sig försiktigt eftersom de alla ville vara just runt hennes fötter… Alla var friska och pigga och att få spruta och chip var den enklaste saken i världen.

Någon hade hängt en sax på väggen att leka med!
I brist på annat – leker med mattes snöre

Veckans ”finbilder” blir de sista på kullen, du hittar dem på M-kullens sida. Det blir nog något mer blogginlägg förstås!

Malte har fått syn på en fluga

På onsdag flyttar Mlio, därefter Matti och sedan Molle. Malte och Milton stannar hos oss till mitten av september – skönt för oss att få vänja oss lite långsamt! Embla ger lite dubbla budskap till de små, ibland vill hon att de ska komma och dia, ibland fräser hon åt dem. Det börjar alltså bli dags att flytta hemifrån.

Molle
Ellen sällskapar med Milton på bänken i hallen

Här kommer några bilder till från veckan som gick.

Malte
Matti
Matti
Molle och Matti
Malte

Kommentarer inaktiverade.