M-kullen är här!

Oj, som vi har väntat på de här kattungarna, nu äntligen finns de hos oss på Stensered! Embla blev den sista tiden av dräktigheten bara tjockare och tjockare… Till slut vaggade hon fram – när hon inte åt eller låg och sov.

En vecka kvar…

I söndags – den 26 maj – var det så äntligen dags! Embla var duktig som vanligt vid sina förlossningar, allt gick smidigt och fint även om det var lite jobbigt för henne i början.

Första morgonen, lugn och ro med mamma

När hon var klar hade sex pigga, starka kattungar kommit till världen! Så glada vi är för dem! Matglada redan från början, allihop ganska jämnstora. Nu är de tre dagar gamla och allt går toppen hittills.

Tre dagar, just ätit klart

När kattungarna är två veckor gamla kommer vi att börja ta foton på dem varje vecka och lägga ut här på hemsidan tillsammans med lite information om hur livet är med de små M-bebisarna. Till dess njuter vi själva av dem!

Syskonkärlek

Kommentarer

M-kullen är här! — 4 kommentarer

 1. Grattis!!! Alltid lika kul att se bilderna.Puss på nosen till Embla. //Helene och Albin

  • Tack så mycket! Embla hälsar tillbaka, särskilt till Albin! <3
   Ni är såklart varmt välkomna hit och hälsa på när de små har vuxit till sig lite!
   /Pernilla

  • Tack, Malena!
   Halsbanden är väldigt bra, jag fick tips om dem och detta är andra kullen jag använder dem till. De kallas ID-halsband (för valpar) och finns t ex på cdon.com (helt otippat). Finns säkert i zoobutiker också. De är mjuka på insidan och har lätt kardborrestruktur på utsidan. Jag delar dem på längden eftersom de är lite för breda för pyttesmå kattungar <3. De är långa också så de behöver förkortas, jag klipper dem så att de går ett par varv runt halsen i början så kan jag släppa på dem allteftersom kattungen växer. Halsbandet behöver sitta ganska nära halsen så att kattungen inte får in ett framben innanför. Det är också viktigt att inte ha ett material i bolådan som halsbandets kardborre kan fastna i, fleecetyg kan vara lite lurigt. Jag använder lakan.
   Hoppas att du kan komma hit och hälsa på i sommar!!
   Kram, Pernilla