6-7 veckor – med barnvakt!

Själva är vi ju iväg på semester nu men vi får täta rapporter från våra kattvakter därhemma. Det är svårt att veta vem som njuter mest – kattvakterna för möjligheten att gosa med stora och små katter på heltid eller dessa stora och små för all ljuvlig uppmärksamhet!

Gott att sova trångt

En av de första dagarna vi var borta fick vi en rolig berättelse om hur den dagliga vägningen av kattungarna går till. Eftersom kattvakterna då hade lite svårt att se skillnad på vissa av kattungarna så började de med uteslutningsmetoden. De använder bilder och beskrivningar som vi har lämnat hemma. Först Leo som är den enda rödmaskade, sedan Laban som är mörkast i pälsen. Därefter var det enkelt att hitta Loke som var den enda hanen kvar. Först av honorna fick bli Lisen som har mörkast svans av de tre. Sedan Lilly som är lite spräcklig på lilla nosen (sköldpaddsmaskningen syns där på henne) och så Lovis som har så stora ögon.

Alla har blivit vägda!

En efter en fick kattungarna bli placerade i tvättkorgen efter att de vägts så att de inte skulle blanda sig med de andra igen… En av kattvakterna fick hålla ordning på de små i korgen så att de inte klättrade över kanten. Det är roligt att tänka sig denna fina form av cirkusunderhållning!

Lite trängre kring tallriken nu

De små mår så bra allesammans, de äter med god aptit och går upp 20 gram eller mer per dag. Det betyder att de växer fort nu! Vi längtar förstås hem till dem men det känns tryggt att de har det så bra – och att de aktiverar våra katt- och husvakter.

Kram!

Inga ”finbilder” denna gång, det blir när vi kommer hem!

Kommentarer inaktiverade.