Nu är det ganska tomt här hemma!

Så har då alla våra kattungar i L-kullen flyttat. Vi saknar dem verkligen men allihop har klarat flytten galant och anpassat sig väl i sina nya hem. Katt-tanterna här hemma tycker nog att det är rätt så lugnt och skönt nu fast själva hade vi gärna kunnat tänka oss att behålla de små ett tag till.

Nu önskar vi samtliga våra kattungeköpare lycka till, vi är så tacksamma för att det är just ni som nu tar hand om våra (era!) små älsklingar. Vi känner oss så trygga med att de alla kommer att få det bra hos er, var och en med sin personlighet. Vi önskar er alla många fina år tillsammans och ser fram emot att då och då få små rapporter från er – gärna med bilder!

Nu dröjer det till nästa vår innan vi förhoppningsvis får en kull till här hos oss – vi längtar redan! Vi avslutar rapporterna från L-kullen med en bild från i somras då Ida hade hela gänget – två månader gamla – i knät ute i solen. Ett äventyr för de små!

Mjukt och fluffigt!

Tolv veckor – snart flyttfärdiga!

 

Bäst att passa på att ta sig en slurk – alla sex och en tålmodig mamma!

Så är vi då alltså här, vid det sista veckoinlägget för L-kullen. Det känns väldigt sorgligt att de ska lämna oss men också härligt att få dela med sig av de här kattungarna.

Laban sover i solen…

Det har varit en underbar resa, allt från den första natten när det stod klart att det var sex bebisar i kullen som alla verkade må bra tills nu när de alla har blivit sällskapliga tonåringar.

… och Leo sover hos husse.

Vi säger ofta till varandra att de är så härliga att ha omkring sig. Igår hade vi 25-årskalas här och kattungarna rörde sig bland alla gäster som om de aldrig gjort annat än varit på kalas!

Lisen gömmer sig i urnan – Loke är beredd att anfalla!

I veckan var vi hos veterinären, nu är alla vaccinerade en andra gång och dessutom chippade. Laban och Lisen är också besiktigade eftersom de flyttar de närmaste dagarna. De andra fyra kommer att besiktigas nu i veckan som kommer. Allt gick jättebra hos veterinären och hela kullen somnade gott i bilen på vägen hem. De klarade sig fint utan mamma Embla.

Om vi organiserar oss får vi plats fyra i en fåtölj!

Vill du se 12-veckorsbilderna kan du göra det på L-kullens sida, gruppbilden blev ljuvlig denna vecka!

Busig Lovis anfaller stolen.

Nu lämnar vi med varm hand över ansvaret för våra älsklingar till deras nya ägare. Vi vet att de kommer att få det så bra, så bra. Det är riktigt gott för hjärtat!

Lilly luktar på blommor.

Elva veckor – så sällskapliga!

Vi är sena med blogginlägget den här veckan, det har kommit annat emellan, men 11-veckorsbilderna togs ändå när de var elva veckor. Kullen är född på en tisdag, så egentligen är de snart tolv veckor nu…

Lilly i trappan

Nu får de små – som inte är så små längre – vara i hela huset. Vi brukar vänta så länge som möjligt med att släppa ut dem i hallen eftersom vår trappa är öppen mellan trappstegen, vi är rädda att de ska trilla ner från hög höjd. Nu har de utmanat trappan i några dagar och det har fungerat bra, inga olyckor!

Lisen, Laban och Lilly i soffan

Fördelen med att de får vara i hela huset är att de har tillgång till oss hela tiden – och vi till dem. Nu kan de komma till oss i TV-soffan alldeles på egen hand och vara med oss i uterummet.

Någon minut efteråt, håller på att somna

De har förstås upptäckt vår säng också och då ska de upp i den och busa och sova. Sängen är ganska hög så de får klättra i sängkappan för att ta sig upp…

Det går ju inte att bädda när man har finbesök i sängen!

Vi älskar verkligen de här kattungarna! De är så underbara att ha omkring sig och kommer så gärna och vill ha sällskap. Dessutom är de söta som socker!

Leo i soffan i uterummet

I veckan som kommer ska de få komma till veterinären för att vaccineras, chippas och besiktigas. Det innebär att det snart är dags för flytt till nya hem. Det kommer att bli så tomt här hemma!

Laban leker med ett löv i uterummet

Vi kommer att ta 12-veckorsbilder också, men veckans bilder hittar du på L-kullens sida som vanligt. När vi fotograferade dem var de först väldigt busiga när vi fotograferade varje kattunge för sig men när det var dags för gruppbild var de så trötta… Därför ligger allihop ner på den bilden och de somnade gott efteråt.

Tio veckor – helt underbara!

Våra kattungar växer och växer, de är så goa att hålla i! Eftersom de äter bra är de också mjuka och goa i hullet.

Leo förser sig

Allihop tycker de om att få vara med oss, de vill gärna sitta i famnen eller kommer bara gående med svansen rakt upp och vill bli klappade en stund.

Loke hjälper till med att plocka ur diskmaskinen

Nu har Laban träffat sin blivande matte Mimmi, vilket gott liv han kommer att få hos henne!

Laban vaktar kulbanan tills han vaknar igen

Nu i veckan har också Lovis fått besök av Pirrko som hon ska bo hos. Där kommer Lovis att få det toppen!

Lovis vill spela sällskapsspel

Alla syskonen leker otroligt mycket med varandra, de har fantastiskt roligt. Då och då jagar de varandra fram och tillbaks mellan rummen, det låter som en hjord elefanter som kommer springande. Det gäller att se efter var man sätter fötterna då.

Lisen busar i korgen

Nu är det bara några veckor kvar tills de små ska flytta till sina nya hem, vi förbereder oss på det. Ett sätt är att njuta så mycket  som möjligt, så det gör vi!

Lilly anfaller klöspelaren

Veckans bilder hittar du på L-kullens sida.

Nio veckor och filmade!

Med sex stycken väldigt busiga kattungar i huset får vi fundera över var vi har våra saker. Allt som går att leka med, bita i eller riva i kommer också att lekas med. Det är förstås väldigt roligt att vara åskådare till!

Loke och Laban massakrerar ett Yatzyprotokoll…

Oftast leker de förstås med sina egna leksaker som det finns ganska så gott om.

Lilly och Leo jagar ett byte…

… och här har Lilly lyckats fånga det!

Vi klipper klorna en gång i veckan, det går finfint. Det är för att vänja kattungarna vid att få klorna klippta förstås men också för att skona möbler och oss själva vid galna utbrott…

Laban är ett lejon

Denna vecka har vi filmat en kort, lekfull film på varje kattunge, dessa filmer hittar du på L-kullens sida. Vissa av kattungarna är lite tröttare än andra på filmen, närmare till sömnen… Efter lek kommer alltid vila och sömn, det går rätt så fort att somna när man är en liten kattunge. Först lägger man sig ner och sedan tar det bara någon minut innan man har slocknat helt.

Lovis har fortfarande lite bus i kroppen…

… men börjar komma ner i varv.

Laban slappnar av…

… och det gör också Lisen.

När någon väl har somnat gör ofta alla andra det också. Den absoluta favoritplatsen att sova på just nu är skålen på soffbordet… Oftast är det Loke som först lägger beslag på den…

Min! enligt Loke

… men det händer att andra hinner före.

Lilly sover gott.

En dag tyckte nog Lisen att det var lite orättvist att Loke alltid får sova i skålen, hon tänkte väl att det skulle kunna få plats två kattungar i den – och det fick det ju!

Loke värms av Lisen

En dag såg det ut som att tre av dem hade lagt sig på kö för att sova i skålen:

Laban, Lisen och Lovis väntar kanske på att Loke ska sova klart?

Annars sover de förstås på många olika ställen, som på golvet:

Laban med magen i vädret, Lilly bredvid.

Eller på en kudde i fåtöljen:

Leo på tronen.

Ibland ser vi att någon kattunge sover som mamma Embla gärna gör – med framtassarna i kors. Det ser väldigt gulligt och coolt ut!

Lovis med benen i kors…

… och även Leo.

Några gånger om dagen diar kattungarna fortfarande Embla, även om torr- och våtfoder sedan länge är det de egentligen får sin energi ifrån. De får inte längre plats att dia allihop samtidigt men här är ett tillfälle när de är fem stycken:

Embla ställer upp!

Denna vecka har vi haft finbesök av Cia, Emil, Hugo, John och Irma. De har nu tingat Lilly och Loke som om några veckor ska flytta till denna goa familj i Varberg. Även Leo är tingad, han ska flytta till Stockholm till Jonna, Tobias, Emma, Oskar och Ellie – samma härliga familj som köpte Jessie i Emblas J-kull av oss. Om några dagar kommer Mimmi på besök som har reserverat Laban som sin. Efter några turer är det nu klart att Lisen och Lovis fortfarande är till salu, så nu letar vi efter riktigt fina hem till dem. Båda två är underbara, så tipsa gärna någon kattvän du känner!

Mamma Embla och alla hennes små på samma bild!

9-veckorsbilder på kattungarna hittar du som vanligt på L-kullens sida.