På skogspromenad

Embla

Det är ju inte mycket till vinterväder än så länge i vår del av landet, men om det bara inte är ösregn från sidan så är det ju ändå skönt att vara utomhus.

Nellie

Katterna går gärna med oss på promenad i skogen. Nellie är lika modig som sin mamma Embla i naturen, de springer och hoppar och verkar strunta fullständigt i om pälsen blir full av mossa och kvistar.

Embla

Skogspromenader med katter är inte direkt några power walks för oss tvåbenta, det blir många ”stanna och vänta” eftersom det finns så mycket att upptäcka på vägen.

Nellie

Nu är året 2020 slut och vi ser fram emot det kommande 2021. 2020 har ju varit ett mycket speciellt år då vi i många delar av livet har fått lära oss leva annorlunda än tidigare.

Embla

Hemma hos oss har vi klarat anpassningarna till pandemin relativt bra, det är något annat som har varit svårt för oss i år. Under året har vi fått låta både Ellen och Tova somna in. Båda två fick olika typer av cancer och vi var noga med att inte låta dem lida när vi förstod att de hade ont. De blev tolv respektive tio år, borde fått leva i många år än.

Ellen

Vi är så ledsna för detta men känner oss trygga med att de har haft ett gott liv här hos oss. Ellen och Tova har varit otroligt viktiga för vår familj, helt ljuvligt snälla och sällskapliga. De var också våra första avelshonor, vi lärde oss våra första uppfödarlärdomar tillsammans med dem. Det har varit svårt att skriva om detta här, men nu är hemsidan uppdaterad.

Tova

Så nu har vi bara Embla och Nellie – och vår huskatt Tessie. Det har varit bra för oss att ha Nellie och alla hennes upptåg att glädjas åt denna höst. Vi längtar kanske mer än någonsin efter att få små kattungar att få rå om och njuta av, vi håller tummarna att Nellie får en kull till sommaren.

Nellie
Embla
Nellie

Nellie – vår älskling!

En verklig kamrat

Här kommer ett inlägg om Nellie, vårt nytillskott i familjen. Hon föddes ju hos oss i början av maj, nu är hon fem månader och vi njuter av henne varje dag!

På fönsterbrädan

Hon är så trygg och go, och väldigt social. Hon är med oss hela tiden och älskar att vara med när vi har besök här hemma. Hon vill gärna vara i knät eller i famnen och älskar när vi kelar med henne. Hon är också helt orädd, det verkar inte finnas något som skrämmer henne.

Det här älskar Nellie!

Nellie kommer nog att bli en ganska stor och fin hona, som sin mamma. Fem månader gammal väger hon redan dryga 3 kg.

Knappt fyra månader här

Just nu är hennes mamma Embla lite irriterad på Nellie, Embla tycker att Nellie borde ha flyttat hemifrån för länge sen… Samtidigt kan de ha väldigt roligt ihop och rusa genom huset.

Nellie har långa ögonfransar – precis som sin bror Nisse-Morris

Nellie verkar helt oberörd av att hennes mamma morrar och fräser åt henne, hon sitter bara och tittar lugnt på Embla. Det är bra att hon gör så, på det sättet avdramatiseras det hela. Så småningom kommer de att bli fina vänner.

Vår älskling!

Vi hoppas att Nellie ska kunna få kattungar hos oss framöver, hennes första kull önskar vi oss nästa sommar. Vi tror att hon ska kunna bli en riktigt duktig mamma, precis som hennes egen mamma. Embla är nu kastrerad, efter fem kullar är hon verkligen värd att få gå i pension.

Spanar på fluga i fönstret

Nellie har fått en egen sida här, där kan du läsa lite information om henne och se bilder från det att hon var en pytteliten kattunge.

Tretton veckor och flyttklara!

Nisse och Nelson, alltid älskat att kramas

Så var det då dags… När det föds en kull med kattungar känns det som en evighet till dagen då det är dags för dem att flytta, men vips är vi nu där. Det har varit en fantastisk tid med den här kullen, många veckor har vi varit hemma med dem hela dagarna. Det har varit lite färre besök här än vad vi brukar ha på sommaren – på grund av Coronasmittan förstås – men vi har sett till att de som har kommit har socialiserat kattungarna.

Nelson – ett lejon, 1 850 g vid 13 veckor…

Nelson flyttade till sitt nya hem i lördags, det är tomt här utan honom men så bra han har fått det!

Låt oss presentera Eddie!

Han kallas nu Eddie och har flyttat till Anna, Richard, Elin och Ida i Helsingborg.

Nelson-Eddie

De har sedan tidigare Matti från vår kull förra sommaren. Han heter numera Ozzy och är stor, snäll och vacker.

Nelson-Eddie

Eddie och Ozzy kom så bra överens redan från början, vi har fått så fina rapporter om hur bra det går.

En misse att älska!

Vi är verkligen jätteglada för att vår Nelson fick komma till dem, de tycker så mycket om sina katter och tar så väl hand om dem!

Nisse har också blivit stor – 1 720 g

Nisse flyttar nu på söndag, han kommer att heta Morris och ska bo hos vår Ida och hennes sambo Alex. Det är förstås underbart för oss att han stannar inom familjen!

Detta är alltså Morris!

Där kommer Nisse att få ett härligt och kärleksfullt hem tillsammans med söta kattkompisen Malva som bara är ett par månader äldre än honom.

Nisse-Morris

Hon är väldigt busig och påhittig så de kommer nog att leka hela dagarna. Här är en bild på Malva på upptäcktsfärd på vinrankan.

Malva – vacker och stark!

Nellie kommer ju att stanna hos oss, det är vi lyckliga för.

Nellie är inte heller liten – 1 790 g

Vi tycker väldigt mycket om henne och hoppas så att hon ska trivas hos oss och med de andra katterna.

Nellie ska kallas Nellie 🙂

Förhoppningsvis kan hon få små bebisar i framtiden.

Väldigt busig Nellie

Mamma Embla verkar tycka att hennes uppdrag som omhändertagande mor närmar sig sitt slut nu. Ibland är hon irriterad på kattungarna och vi ser dem aldrig dia längre, det är helt naturligt att hon puttar ut dem ur boet. Hon har varit en fantastisk mamma så hon får så gärna ägna sig åt sig själv nu. Det kommer kanske bli en lite jobbig period eftersom Nellie stannar men det brukar gå över så småningom.

Förhoppningsvis mamma om något år

12-veckorsbilderna – de sista på kullen – hittar du på N-kullens sida. De är verkligen ljuvligt fina, de här missarna, så glada vi är över att få ha haft dem hos oss i tre månader!

12 veckor: Nelson, Nellie och Nisse

Elva veckor och gosiga!

Nelson, Nellie och Nisse i fåtöljen

Förra veckan blev det inget blogginlägg, det fanns inte så mycket tid för att sitta vid datorn… Tioveckorsbilder la vi in på N-kullens sida, men det blev alltså inget bloggande.

Nellie
Nelson
Nisse

När kattungarna är i den här åldern – snart flygfärdiga – märks det att de börjar bli egna individer och utveckla sina personligheter, de är mer individuella än en i kullen. Nu kan en av dem plötsligt komma in till oss i köket, lägga sig på golvet bredvid oss och tigga om att få bli klappad. Det är mer sådant som en vuxen katt gör. De är alla tre väldigt gosiga och vill ha sådana stunder med all vår uppmärksamhet.

Nisse
Nelson
Nellie

I veckan som gick hade vi under några dagar besök av kusiner och morbror i familjen. De är alla kattvana och kusinerna – 8 och 11 år – sysselsätter sig med kattungarna på allra bästa sätt. Vi skrattade gott en kväll när Oliver lekte med Nelson i lektunneln, Nelson var verkligen i sitt esse. När det var dags för kvällsmat till kattungarna – de älskar våtmaten som de får morgon och kväll – hann Nelson inte ens äta färdigt förrän han rusade tillbaka in i vardagsrummet och rakt in i tunneln. Som ett litet barn som direkt ville ut och leka igen efter maten!

Nelson
Nisse
Nellie

De växer så det knakar nu, börjar bli lite tonåringar i kroppen och får stora öron! Nisse har ju hela tiden varit lite mindre än de andra, men vid elva veckors ålder vägde han ändå 1 300 g vilket är en bra vikt. Nellie vägde runt 1 480 g och Nelson är den störste och vägde ca 1 550 g. De är underbara att hålla i, det är svårt att sluta krama dem!

Nisse
Nelson
Nellie

Du hittar 11-veckorsbilderna på N-kullens sida.