SE*Stensereds Milton söker nytt hem!

Fine, rödtabbymaskade Milton söker ett nytt hem. Han föddes hos oss i vår M-kull för två år sedan och flyttade tillsammans med sin bror Malte till våra släktingar i Uppsala. Där har han det fint och har möjlighet att vara ute som han älskar! Nu är det så att hans matte Marie har förstått att Milton tycker att det är lite svårt att det är många katter och små barn i omgivningen, han verkar bli stressad av det. Hon vill därför försöka hitta ett lugnare hem åt honom.

Så här skriver Marie själv: Vår älskade Milton söker nytt hem. Han är en tvåårig helig birma från Stensereds uppfödning som söker nytt hem. Han önskar ett lugnt hem med en kattvan matte och/eller husse. Hemmet bör vara utan småbarn och andra katter men med möjlighet att gå ut.

Husse och matte får en sällskaplig, kelig och tillgiven katt som också tycker om när man leker med honom.

Milton är kastrerad. Mamma är SE*Stensereds Embla och pappa är IC S*Storeklev’s Julian L.

Vill du se bilder på Milton när han var liten och bodde hos oss så hittar du dem på M-kullens sida. Du kan också läsa om kullens uppväxt i kategori M-kullen här i bloggen. Om du själv eller någon du känner är intresserad av Milton, hör av dig till Marie på telefon 073-775 90 92.

Inga kattungar den här sommaren…

Vi vill bara berätta att vår kära Nellie inte har behagat bli dräktig den här sommaren… Väldigt tråkigt tycker vi, såklart! Hon blev parad i maj och vi hoppades och hoppades – men efter någon månad kunde vi konstatera att hon inte var dräktig. Då hoppades vi att hon hade blivit skendräktig, då brukar de löpa om igen efter 6-7 veckor – men inte heller så var det. Kanske är hon som sin mamma Embla, att hon egentligen bara löper i början av året. Vi har ju ingen aning, så det är bara att vänta och se.

Det känns tråkigt och lite märkligt att inte ha några kattungar här i sommar, men vi lever på hoppet – en höstkull skulle ju inte heller vara fel 🙂

Önskar er en fortsatt fin sommar!

Glad Påsk!

Nu är våren här! Ännu så länge är det ganska kyligt men det gör ingenting att det inte går för fort. Det är härligt att njuta av de första vårblommorna under en lång tid!

Embla, 8 år

Katterna älskar att vara ute nu, det märks att de också har vår i kroppen! Både Embla och Nellie är hemkära, de håller sig bara runt huset.

Nellie, 11 månader

Allra mest tycker de om att vara ute tillsammans med oss, de är med när vi nu startar igång rabatterna och allt annat i trädgården. Denna vinter har vi haft tre ekorrar i trädgården, vi är så tacksamma för att katterna låter dem vara.

Embla kollar in scillan

Nu går vi och väntar på att Nellie ska börja löpa. När hon löper ska vi försöka para henne, det ska bli så spännande! Fast det går förstås inte att veta när unga damen behagar stämma in i våra planer… Så nu blir det att vänta!

Nellie – en framtida mamma?

Nu önskar vi er en god fortsättning på påskhelgen – och våren!

På skogspromenad

Embla

Det är ju inte mycket till vinterväder än så länge i vår del av landet, men om det bara inte är ösregn från sidan så är det ju ändå skönt att vara utomhus.

Nellie

Katterna går gärna med oss på promenad i skogen. Nellie är lika modig som sin mamma Embla i naturen, de springer och hoppar och verkar strunta fullständigt i om pälsen blir full av mossa och kvistar.

Embla

Skogspromenader med katter är inte direkt några power walks för oss tvåbenta, det blir många ”stanna och vänta” eftersom det finns så mycket att upptäcka på vägen.

Nellie

Nu är året 2020 slut och vi ser fram emot det kommande 2021. 2020 har ju varit ett mycket speciellt år då vi i många delar av livet har fått lära oss leva annorlunda än tidigare.

Embla

Hemma hos oss har vi klarat anpassningarna till pandemin relativt bra, det är något annat som har varit svårt för oss i år. Under året har vi fått låta både Ellen och Tova somna in. Båda två fick olika typer av cancer och vi var noga med att inte låta dem lida när vi förstod att de hade ont. De blev tolv respektive tio år, borde fått leva i många år än.

Ellen

Vi är så ledsna för detta men känner oss trygga med att de har haft ett gott liv här hos oss. Ellen och Tova har varit otroligt viktiga för vår familj, helt ljuvligt snälla och sällskapliga. De var också våra första avelshonor, vi lärde oss våra första uppfödarlärdomar tillsammans med dem. Det har varit svårt att skriva om detta här, men nu är hemsidan uppdaterad.

Tova

Så nu har vi bara Embla och Nellie – och vår huskatt Tessie. Det har varit bra för oss att ha Nellie och alla hennes upptåg att glädjas åt denna höst. Vi längtar kanske mer än någonsin efter att få små kattungar att få rå om och njuta av, vi håller tummarna att Nellie får en kull till sommaren.

Nellie
Embla
Nellie