Tolv veckor och alldeles, alldeles underbara!

Det är verkligen inte tråkigt att ha kattungar i huset! Några timmar varje dag ligger de förstås och sover vilket du kan se i dagens bilder, men när de är vakna händer det alltid roliga saker!

Otto och Olga, alldeles nyvakna i köksfönstret

Ständigt berättar vi för varandra vad vi har sett kattungarna göra, när de hittar nya saker att upptäcka och leka med. Det ska sägas att när de sover njuter vi verkligen också av dem, det är så rofyllt med en sovande kattunge.

Otto, Otis och Olga – sover gott tillsammans

De tre sover ofta tillsammans på något sätt, men mer och mer kan vi se att de också är självständiga och somnar själva på en stol eller så.

På varsin avsats i klätterträdet

Vi har tagit en del bilder den här veckan när de sover – eller försöker sova – ovanpå varandra på olika sätt. Här kommer några sådana bilder:

Otis sover ovanpå kudden i fåtöljen – och Otto somnar sedan ovanpå Otis!
Här har Otto somnat först och sedan har Otis lagt sig ovanpå.
Otis har lagt sig att sova i skålen som vi väger kattungarna i varje kväll, det tycker Olga ser mysigt ut…
… så hon försöker komma ner bredvid! Hon får plats med framdelen av kroppen, men bakdelen blir kvar utanför.

Någon av kattungarna brukar alltid vara med när vi äter frukost. Om de kommer upp på bordet har de lärt sig att de ska lägga sig i skålen, eller så lägger de sig till exempel i kökssoffan.

Olga är fint sällskap till frukost
Här lutar hon sig mot kuddarna i kökssoffan.

Olga och Otis kommer verkligen att få väldigt fina hem och familjer, det känns så bra för oss! Båda två stannar hos oss tills de är ungefär 15 veckor. Otto har vi ännu inget framtida hem till, det är verkligen synd eftersom han är en fantastiskt social och rolig katt! Vi tänker att han också kan få bo kvar hos oss, han kommer att tillföra mycket var han än bor. Fast än så länge tänker vi ändå att han är till salu.

Otto, en underbar katt!

Veckans finbilder på O-kullens sida är de sista finbilderna på den här kullen, vi brukar ta de sista vid tolv veckors ålder. Jag kommer att fortsätta att uppdatera här i bloggen tills de har flyttat.

Elva veckor och så sociala!

Men alltså, så goa de här kattungarna är! Så fort vi kommer in till dem när vi varit ute springer de mot oss med svansarna i vädret. Då vill de bli klappade och ha sällskap, det är en så härlig känsla. När vi har gäster vill kattungarna vara med så mycket de får, de älskar uppmärksamheten.

Lasse får kärlek

De hittar gärna på olika upptåg, så fort något nytt eller annorlunda dyker upp måste det utforskas. Olga upptäckte att det stod en korg med nytvättade lakan på bänken i tvättstugan, det tog inte lång stund förrän hon hade lockat dit sina bröder så att de kunde bestiga berget tillsammans.

Otto, Otis och Olga på toppen av berget

Kattungarna är fortsatt friska och pigga. De går väldigt bra upp i vikt – de äter med god aptit – och väger nu mellan 1 450 och 1 650 gram. Det är mycket bra vikter för åldern, tänk så mycket de vuxit sedan de föddes med en vikt under 100 gram för elva veckor sedan!

Otto i kökssoffan

När Matilda och jag spelade Yatzy härom kvällen ville Otto gärna vara med. Han var väldigt envis med att en av tärningarna skulle vara hos honom i skålen där han låg. Här är en liten film från den stunden, vi skrattade gott:

När solen skiner in genom fönstren ligger kattungarna gärna och sover i solskenet. På förmiddagen är det soligt i kökssoffan:

Olga njuter av värmen på magen

Veckans bilder hittar du på O-kullens sida.

Otis i fönsterkarmen bakom kökssoffan
Här också, så söt med solen i pälsen

Tio veckor och som de växer!

Nu börjar våra kära kattungar lämna det där små-och-gulliga-stadiet. De är fortfarande väldigt gulliga, men kropparna börjar nu förändras från det där lilla till lite mer ungdomligt. Det märks också att de blir större på hur de leker – det är hårda brottningsmatcher nu… Samtidigt älskar de varandra!

Otto vilar på kökssoffan
Olga har självmant lagt sig i vågskålen

Vi har ganska ofta besök i någon form, vi uppskattar att familj, vänner och bekanta kommer på besök och hjälper oss att socialisera de små. Vi har ju inte längre själva några mindre barn hemma, så särskilt bra är det när det kommer lite livliga barn!

Otto i Matildas knä
Otto färgmatchar klänningen perfekt!

Till Olga har vi ett riktigt fint kommande hem, men fortfarande har vi inte hittat det bästa hemmet för Otis och Otto. Drömmen vore om de fick komma till ett gemensamt hem, förstås, men de kommer också att må bra i varsitt hem. De är underbara att ha omkring sig, så det gör oss förstås inget om de stannar lite extra här! Samtidigt är det synd att så härliga katter inte får förgylla vardagen hos någon annan. Tipsa gärna någon du känner!

Otis sover i Alex famn

Veckans bilder hittar du som vanligt på O-kullens sida.

Otto sover gott i fåtöljen

Nio veckor och på utflykt!

Den här veckan har vi tagit ”finbilderna” utomhus. Kattungarna får inte vara ute annars, men i den här åldern är det roligt att ta ut dem och få lite annorlunda bilder. Du hittar dem under O-kullens sida. Det är verkligen ett äventyr för dem att få komma ut – och för oss att försöka få bra bilder… Otto skötte sig rätt så fint – förutom att han var väldigt nyfiken på allt annat när vi skulle ta gruppbild och sprang iväg säkert tio gånger för att undersöka en liten vattenpöl. Olga verkade helt cool och ville bara sitta och se fin ut – både när vi tog kort på bara henne och vid gruppbilden. Vi har många försök till gruppbilder och på alla sitter hon som en staty i mitten och bröderna är överallt… Otis klarade ändå gruppfotograferingen rätt så bra – men var galet lycklig när vi tog hans individuella bilder. Här är en bild på Otis…

Här bakom verkar det finnas roliga saker…

I fredags var allihop hos veterinären och fick sin första vaccinationsspruta. Det gick så bra, så bra. De var helt lugna i bilen och Otis somnade när vi var i rummet och väntade på veterinären. Otto däremot ville undersöka så mycket som möjligt och Olga låg och tittade sig omkring. Veterinären undersökte dem noggrant, kände på dem, tittade på tänderna och lyssnade på hjärtat. Allt var bra! Ingen av dem sa ett knyst när de fick sin spruta. Efteråt var de förstås jättetrötta – utom Otis som hade sovit en lång stund och nu tyckte att allt verkade spännande.

Dags att lämna veterinären, bara Otis är vaken…

De älskar verkligen mat, de små bebisarna. De är nu nio veckor och väger runt 1 100 till 1 200 gram. När det är dags för våtmat på morgonen och kvällen kallar vi på dem genom att säga ”ksksksks” – då kommer de rusande och kastar sig över maten. Här är en film som visar en sådan matstund – sätt gärna på ljudet…

Idag låg mamma Nellie och sov i en skål på köksbordet. Otto och Otis kom på hur man skulle göra för att komma upp på bordet via kökssoffan, och sedan lyckades de dia från Nellie fast hon låg i skålen. Det såg så roligt ut att vi tog en bild:

Nellie – tålmodigaste mamman i världen

Långa stunder på dagarna ägnas åt att leka – de har så fantastiskt roligt med varandra! De är rätt så hårdhänta vilket ju är bra – de blir tåliga av det.

Otto på utsidan och Otis på insidan. Olga kommer också med en stund.

Mellan lekstunderna sover de många timmar:

Varmt och gott att sova tillsammans

Veckans inlägg får avslutas med tre söta bilder på Olga:

Olga i klösträdet…
… slappar i skålen…
… och har somnat i famnen hos vår mormor.

Åtta veckor och filmade!

Alla som träffar kattungarna nu bedåras av hur fantastiska de är! Så lekfulla och gosiga, underbara i kroppen och i temperamentet. Katter borde vara åtta veckor hela livet! Fast varje ålder har sin charm, förstås.

Ida och Otis

Vissa stunder på dagen har de så mycket energi i kroppen att de studsar omkring. Här kommer en liten film om överskottsenergi:

Våra vuxna katter älskar att sova i skålar – nu har de små också kommit på tjusningen med det. Nu tävlar de om att få sova i skålen på soffbordet, så vi har fått sätta dit en till.

Olga i skålen
Otto också

Lasse – som är den som håller i kameran när vi tar ”finbilder” varje vecka – är iväg några dagar, därför blir det inga sådana denna vecka. Däremot har vi filmat dem, så nu finns det en liten film på varje kattunge på O-kullens sida.

Otto och Olga
Otis
Olga
Otis