O-kullen har flyttat!

Nu har de underbara kattungarna i O-kullen flyttat till sina nya hem. Vi har som vanligt blivit helt förälskade i den här kullen, de har ett så fint temperament och är så sociala med oss människor.

Olga

Alla tre har verkligen kommit till toppenfina hem – Otis (som numera heter Salvador/Salle) till Stockholm, Olga till Gadstrup i Danmark och Otto (som nu heter Bosse) till Göteborg. Det är så viktigt för oss att våra kattungar får kärleksfulla hem, och det har de verkligen fått. Vi önskar dem och deras nya familjer varmt lycka till och många härliga stunder i många år framöver!

Otto

Av naturliga skäl är det mest bilder på Otto i det här inlägget, eftersom att han stannade hos oss en vecka längre än de andra två. Det här är den sista bilden på de alla tre, de sitter inne i uterummet och spanar på mig som vattnar blommor på utsidan:

Olga, Otis och Otto längtar ut!

Här är en kort film på Otis och Otto som ligger på soffan och spinner bara för att de njuter av stunden – så ljud på!

Otis och Otto – livsnjutare

Här är Olga, kvällen innan hon flyttade. Hon vilar med tassarna i kors, har precis lekt med gräset i blombuketten…

Olga som blomsterarrangör

Så till sist då en del bilder på Otto från veckan som gått. Han var först lite ledsen och saknade sina syskon, men vande sig snabbt. Däremot har han velat umgås tätt med oss, gärna i famnen. I helgen hade vi kalas här, Otto både sov och lekte helt ostört mitt bland alla gäster. Han fick mycket uppmärksamhet, förstås, är väldigt omtyckt! Ida och Alex försökte smuggla med honom hem i väskan, men han avslöjade sig 🙂

Otto med oss i TV-soffan
Fortfarande är skålen en favoritplats att sova på
Fast allra helst sover han i famnen – här hos Ida…
… och här hos Alex.
Smugglades nästan med till Borås…

Nu ska Nellie få vila upp sig från det fina arbetet som hon har gjort som mamma, hon har verkligen varit en dröm! Till våren hoppas vi kunna para henne igen.

Fjorton veckor och redo att flytta!

Olga, Otto och Otis – på bordet…

Nu är det nästan två veckor sedan jag senast skrev ett inlägg om kattungarna. Planen var att jag skulle ha hunnit med det lite tidigare, men i helgen firade vi bröllop för yngsta dottern Ida och hennes Alex så den senaste veckan har vi haft fullt upp! En av dagarna hade vi kalas här hemma och det har verkligen inneburit social träning för kattungarna. Dels har vi haft vår tioårige kusin boende här en vecka, han älskar katter och de älskar honom. Dels har vi städat och fixat en massa så nu är kattungarna vana vid – nästan – vad som helst. Det är spännande att röja i skåp och putsa fönster!

Otis på golvet i uterummet

Under själva kalaset fick kattungarna vara i ett rum på övervåningen så att de inte skulle råka komma utomhus. Många gäster följde med upp och hälsade på kattungarna, och Otto fick också följa med en av dem ut. Det tyckte han var väldigt lyxigt, han låg i famnen på fler än en och bara såg sig om – hur länge som helst. Både han och hans syskon är väldigt coola katter.

Otto njuter av allt som finns att titta på

Trots att de är så stora nu så får de ibland dia en kort stund på mamma Nellie. Hon värnar om dem men visar nu också ibland att hon tycker att det är dags att de flyttar…

Det är trångt men det går!

De är verkligen stora och redo att flytta nu. De senaste veckorna har de utvecklats mycket i temperamentet, de söker mycket kontakt med oss människor och vill gärna bli klappade. De sträcker ut sig på golvet framför fötterna på oss och tigger uppmärksamhet.

Kort film med Olga som tittar på TV för första gången

Det kommer inte att bli enkelt att skiljas från de här missarna, men samtidigt ska det bli roligt att få dela med sig av så härliga individer. Vi tror och hoppas att de kommer att tillföra mycket glädje i sina nya hem. Vi ska njuta så mycket vi kan av dem den sista veckan!

Otis luktar på blommor
Otto har bäddat in sig i en filt
Olga sover i en något för liten skål

Tolv veckor och alldeles, alldeles underbara!

Det är verkligen inte tråkigt att ha kattungar i huset! Några timmar varje dag ligger de förstås och sover vilket du kan se i dagens bilder, men när de är vakna händer det alltid roliga saker!

Otto och Olga, alldeles nyvakna i köksfönstret

Ständigt berättar vi för varandra vad vi har sett kattungarna göra, när de hittar nya saker att upptäcka och leka med. Det ska sägas att när de sover njuter vi verkligen också av dem, det är så rofyllt med en sovande kattunge.

Otto, Otis och Olga – sover gott tillsammans

De tre sover ofta tillsammans på något sätt, men mer och mer kan vi se att de också är självständiga och somnar själva på en stol eller så.

På varsin avsats i klätterträdet

Vi har tagit en del bilder den här veckan när de sover – eller försöker sova – ovanpå varandra på olika sätt. Här kommer några sådana bilder:

Otis sover ovanpå kudden i fåtöljen – och Otto somnar sedan ovanpå Otis!
Här har Otto somnat först och sedan har Otis lagt sig ovanpå.
Otis har lagt sig att sova i skålen som vi väger kattungarna i varje kväll, det tycker Olga ser mysigt ut…
… så hon försöker komma ner bredvid! Hon får plats med framdelen av kroppen, men bakdelen blir kvar utanför.

Någon av kattungarna brukar alltid vara med när vi äter frukost. Om de kommer upp på bordet har de lärt sig att de ska lägga sig i skålen, eller så lägger de sig till exempel i kökssoffan.

Olga är fint sällskap till frukost
Här lutar hon sig mot kuddarna i kökssoffan.

Olga och Otis kommer verkligen att få väldigt fina hem och familjer, det känns så bra för oss! Båda två stannar hos oss tills de är ungefär 15 veckor. Otto har vi ännu inget framtida hem till, det är verkligen synd eftersom han är en fantastiskt social och rolig katt! Vi tänker att han också kan få bo kvar hos oss, han kommer att tillföra mycket var han än bor. Fast än så länge tänker vi ändå att han är till salu.

Otto, en underbar katt!

Veckans finbilder på O-kullens sida är de sista finbilderna på den här kullen, vi brukar ta de sista vid tolv veckors ålder. Jag kommer att fortsätta att uppdatera här i bloggen tills de har flyttat.

Elva veckor och så sociala!

Men alltså, så goa de här kattungarna är! Så fort vi kommer in till dem när vi varit ute springer de mot oss med svansarna i vädret. Då vill de bli klappade och ha sällskap, det är en så härlig känsla. När vi har gäster vill kattungarna vara med så mycket de får, de älskar uppmärksamheten.

Lasse får kärlek

De hittar gärna på olika upptåg, så fort något nytt eller annorlunda dyker upp måste det utforskas. Olga upptäckte att det stod en korg med nytvättade lakan på bänken i tvättstugan, det tog inte lång stund förrän hon hade lockat dit sina bröder så att de kunde bestiga berget tillsammans.

Otto, Otis och Olga på toppen av berget

Kattungarna är fortsatt friska och pigga. De går väldigt bra upp i vikt – de äter med god aptit – och väger nu mellan 1 450 och 1 650 gram. Det är mycket bra vikter för åldern, tänk så mycket de vuxit sedan de föddes med en vikt under 100 gram för elva veckor sedan!

Otto i kökssoffan

När Matilda och jag spelade Yatzy härom kvällen ville Otto gärna vara med. Han var väldigt envis med att en av tärningarna skulle vara hos honom i skålen där han låg. Här är en liten film från den stunden, vi skrattade gott:

När solen skiner in genom fönstren ligger kattungarna gärna och sover i solskenet. På förmiddagen är det soligt i kökssoffan:

Olga njuter av värmen på magen

Veckans bilder hittar du på O-kullens sida.

Otis i fönsterkarmen bakom kökssoffan
Här också, så söt med solen i pälsen

Tio veckor och som de växer!

Nu börjar våra kära kattungar lämna det där små-och-gulliga-stadiet. De är fortfarande väldigt gulliga, men kropparna börjar nu förändras från det där lilla till lite mer ungdomligt. Det märks också att de blir större på hur de leker – det är hårda brottningsmatcher nu… Samtidigt älskar de varandra!

Otto vilar på kökssoffan
Olga har självmant lagt sig i vågskålen

Vi har ganska ofta besök i någon form, vi uppskattar att familj, vänner och bekanta kommer på besök och hjälper oss att socialisera de små. Vi har ju inte längre själva några mindre barn hemma, så särskilt bra är det när det kommer lite livliga barn!

Otto i Matildas knä
Otto färgmatchar klänningen perfekt!

Till Olga har vi ett riktigt fint kommande hem, men fortfarande har vi inte hittat det bästa hemmet för Otis och Otto. Drömmen vore om de fick komma till ett gemensamt hem, förstås, men de kommer också att må bra i varsitt hem. De är underbara att ha omkring sig, så det gör oss förstås inget om de stannar lite extra här! Samtidigt är det synd att så härliga katter inte får förgylla vardagen hos någon annan. Tipsa gärna någon du känner!

Otis sover i Alex famn

Veckans bilder hittar du som vanligt på O-kullens sida.

Otto sover gott i fåtöljen