Ett nytt hem åt Gulli och Kajsa

Vi söker ett nytt, gott hem åt våra fina honor Gulli och Kajsa som är av rasen Helig Birma. En anledning till detta är att Kajsa inte tyckte om när vi i somras hade kattungar i huset, hon blev väldigt stressad av det. Kajsa och hennes mamma Gulli kommer så fint överens så vi söker nu därför ett gemensamt hem åt dem båda. Det är förstås med sorg i hjärtat men vi tror att det är det bästa för dem.

Gulli

Gulli och Kajsa är båda kastrerade, Gulli är 4½ år och Kajsa är 1½. Båda är födda och uppvuxna hos oss, de är sociala och vill alltid vara med där vi är. Båda två men särskilt Kajsa har ganska stark integritet, hon är med på sina egna villkor. De kan bli lite stressade om de känner sig osäkra. De vill gärna kela och busa med oss men behöver också sitt eget utrymme. Båda två tycker mycket om att vara utomhus, vi bor avskilt på landet så de får vara ute på dagtid om vi är hemma. De kommer in igen när de tycker att det räcker, de kommer också när vi ropar på dem.

Gulli är med oss precis överallt, vill gärna ligga så nära det bara går – gärna PÅ tangentbordet eller tidningen! Gulli älskar gos och sällskap. Hon är gladeligen med när vi har gäster men håller sig undan om det är stojiga barn i närheten.

Kajsa

Kajsa är också alltid med, tycker att det är spännande när det händer saker. Hon har inget alls emot stojiga barn, snarare tvärtom, hon sitter gärna mitt i händelsernas centrum. Kajsa älskar att kela och gosa men inte med vem som helst. Hon tycker inte heller om att känna sig trängd. Vi tror att Kajsa är påverkad av att vara i ett hem med flera katter, hon skulle säkert må bättre om hon hade färre relationer att förhålla sig till. Vi ser att det har varit bra för Kajsa att bli kastrerad som hon blev i höstas, hon verkar tryggare för varje dag. Vi ser också att Kajsa mognar och utvecklas, hon lär sig mer och mer att stå ut med även lite ”otäcka” saker. Mamma Gulli är idag betydligt stabilare och mer social än när hon var yngre.

Både Gulli och Kajsa har varit helt friska i hela sina liv. De äter bra och gärna och har alltid stabila magar. De äter kvalitetsfoder, i huvudsak torrfoder som de har fri tillgång till men varje kväll får de också lite våtfoder. De kommer från hälsosamma linjer, även Gullis mamma Ellen bor hos oss och har alltid varit frisk. Gulli och Kajsa har nyligen fått sin årliga vaccination. De kommer självklart att veterinärbesiktigas innan de flyttar. De är registrerade i SVERAK, deras stamtavlor följer förstås med dem. De är försäkrade och ska vara försäkrade även i det nya hemmet.

Gulli

Här är våra önskemål om det nya hemmet, så långt det är möjligt vill vi att alla punkter är uppfyllda men det viktigaste är ett tryggt och kärleksfullt hem:

  • Gulli och Kajsa får leva tillsammans, livet ut.
  • Det finns inga andra katter i hemmet, de trivs nog bäst om de får vara själva.
  • Det bör inte finnas några yngre barn i hemmet (gärna på besök, förstås!).
  • Det är bra om det finns tidigare kattvana (eller av andra djur) eftersom särskilt Kajsa behöver hjälp att utvecklas till en helt trygg och harmonisk katt.
  • Gulli och Kajsa behöver troligen ha möjlighet att vara utomhus i någon form, vi ser att de mår väldigt bra av att aktivera sig och att de får utlopp för sin leklust utomhus.
  • Det viktigaste: Båda missarna får massor av kärlek! De är våra ögonstenar, så lätta att tycka om!
Kajsa

Du kan läsa mer om missarna på Gullis sida och på Kajsas sida. Du kan se bilder på dem som kattungar på G-kullens sida och på K-kullens sida.

Om du/ni känner att ni har möjlighet att erbjuda Gulli och Kajsa det hem som vi önskar – eller känner någon som har det – så tveka inte att kontakta oss! För oss är det viktigt att vi lär känna varandra så att det här känns bra för oss båda. Om du känner dig osäker på om du kan erbjuda det hem vi söker så kan du förstås bara höra av dig så kan vi säkert avgöra det tillsammans.

Klicka här för att hitta kontaktuppgifter till oss.

Varma hälsningar,

Pernilla med familj

Nu är det ganska tomt här hemma!

Så har då alla våra kattungar i L-kullen flyttat. Vi saknar dem verkligen men allihop har klarat flytten galant och anpassat sig väl i sina nya hem. Katt-tanterna här hemma tycker nog att det är rätt så lugnt och skönt nu fast själva hade vi gärna kunnat tänka oss att behålla de små ett tag till.

Nu önskar vi samtliga våra kattungeköpare lycka till, vi är så tacksamma för att det är just ni som nu tar hand om våra (era!) små älsklingar. Vi känner oss så trygga med att de alla kommer att få det bra hos er, var och en med sin personlighet. Vi önskar er alla många fina år tillsammans och ser fram emot att då och då få små rapporter från er – gärna med bilder!

Nu dröjer det till nästa vår innan vi förhoppningsvis får en kull till här hos oss – vi längtar redan! Vi avslutar rapporterna från L-kullen med en bild från i somras då Ida hade hela gänget – två månader gamla – i knät ute i solen. Ett äventyr för de små!

Mjukt och fluffigt!

Tolv veckor – snart flyttfärdiga!

 

Bäst att passa på att ta sig en slurk – alla sex och en tålmodig mamma!

Så är vi då alltså här, vid det sista veckoinlägget för L-kullen. Det känns väldigt sorgligt att de ska lämna oss men också härligt att få dela med sig av de här kattungarna.

Laban sover i solen…

Det har varit en underbar resa, allt från den första natten när det stod klart att det var sex bebisar i kullen som alla verkade må bra tills nu när de alla har blivit sällskapliga tonåringar.

… och Leo sover hos husse.

Vi säger ofta till varandra att de är så härliga att ha omkring sig. Igår hade vi 25-årskalas här och kattungarna rörde sig bland alla gäster som om de aldrig gjort annat än varit på kalas!

Lisen gömmer sig i urnan – Loke är beredd att anfalla!

I veckan var vi hos veterinären, nu är alla vaccinerade en andra gång och dessutom chippade. Laban och Lisen är också besiktigade eftersom de flyttar de närmaste dagarna. De andra fyra kommer att besiktigas nu i veckan som kommer. Allt gick jättebra hos veterinären och hela kullen somnade gott i bilen på vägen hem. De klarade sig fint utan mamma Embla.

Om vi organiserar oss får vi plats fyra i en fåtölj!

Vill du se 12-veckorsbilderna kan du göra det på L-kullens sida, gruppbilden blev ljuvlig denna vecka!

Busig Lovis anfaller stolen.

Nu lämnar vi med varm hand över ansvaret för våra älsklingar till deras nya ägare. Vi vet att de kommer att få det så bra, så bra. Det är riktigt gott för hjärtat!

Lilly luktar på blommor.

Elva veckor – så sällskapliga!

Vi är sena med blogginlägget den här veckan, det har kommit annat emellan, men 11-veckorsbilderna togs ändå när de var elva veckor. Kullen är född på en tisdag, så egentligen är de snart tolv veckor nu…

Lilly i trappan

Nu får de små – som inte är så små längre – vara i hela huset. Vi brukar vänta så länge som möjligt med att släppa ut dem i hallen eftersom vår trappa är öppen mellan trappstegen, vi är rädda att de ska trilla ner från hög höjd. Nu har de utmanat trappan i några dagar och det har fungerat bra, inga olyckor!

Lisen, Laban och Lilly i soffan

Fördelen med att de får vara i hela huset är att de har tillgång till oss hela tiden – och vi till dem. Nu kan de komma till oss i TV-soffan alldeles på egen hand och vara med oss i uterummet.

Någon minut efteråt, håller på att somna

De har förstås upptäckt vår säng också och då ska de upp i den och busa och sova. Sängen är ganska hög så de får klättra i sängkappan för att ta sig upp…

Det går ju inte att bädda när man har finbesök i sängen!

Vi älskar verkligen de här kattungarna! De är så underbara att ha omkring sig och kommer så gärna och vill ha sällskap. Dessutom är de söta som socker!

Leo i soffan i uterummet

I veckan som kommer ska de få komma till veterinären för att vaccineras, chippas och besiktigas. Det innebär att det snart är dags för flytt till nya hem. Det kommer att bli så tomt här hemma!

Laban leker med ett löv i uterummet

Vi kommer att ta 12-veckorsbilder också, men veckans bilder hittar du på L-kullens sida som vanligt. När vi fotograferade dem var de först väldigt busiga när vi fotograferade varje kattunge för sig men när det var dags för gruppbild var de så trötta… Därför ligger allihop ner på den bilden och de somnade gott efteråt.