6-7 veckor – med barnvakt!

Själva är vi ju iväg på semester nu men vi får täta rapporter från våra kattvakter därhemma. Det är svårt att veta vem som njuter mest – kattvakterna för möjligheten att gosa med stora och små katter på heltid eller dessa stora och små för all ljuvlig uppmärksamhet!

Gott att sova trångt

En av de första dagarna vi var borta fick vi en rolig berättelse om hur den dagliga vägningen av kattungarna går till. Eftersom kattvakterna då hade lite svårt att se skillnad på vissa av kattungarna så började de med uteslutningsmetoden. De använder bilder och beskrivningar som vi har lämnat hemma. Först Leo som är den enda rödmaskade, sedan Laban som är mörkast i pälsen. Därefter var det enkelt att hitta Loke som var den enda hanen kvar. Först av honorna fick bli Lisen som har mörkast svans av de tre. Sedan Lilly som är lite spräcklig på lilla nosen (sköldpaddsmaskningen syns där på henne) och så Lovis som har så stora ögon.

Alla har blivit vägda!

En efter en fick kattungarna bli placerade i tvättkorgen efter att de vägts så att de inte skulle blanda sig med de andra igen… En av kattvakterna fick hålla ordning på de små i korgen så att de inte klättrade över kanten. Det är roligt att tänka sig denna fina form av cirkusunderhållning!

Lite trängre kring tallriken nu

De små mår så bra allesammans, de äter med god aptit och går upp 20 gram eller mer per dag. Det betyder att de växer fort nu! Vi längtar förstås hem till dem men det känns tryggt att de har det så bra – och att de aktiverar våra katt- och husvakter.

Kram!

Inga ”finbilder” denna gång, det blir när vi kommer hem!

Fem veckor – nu busar vi!

Nu skrattar vi gott åt de små! Oj, så de busar med varandra och med olika små leksaker. Nu har de god balans så de springer och hoppar runt varandra. Vi förundras över hur tuffa de redan är mot varandra i leken, det är lätt att tro att de här kattungarna kommer att bli riktigt tåliga.

Helst vill alla vara i knät samtidigt

De äter nu både våtmat och torrfoder med god aptit och dricker vatten när de behöver. De går också duktigt på lådan och är i princip helt rumsrena fast det ibland förstås händer någon olycka bredvid lådan.

Ibland så länge att de somnar…

Alla kattungarna känns härligt sociala, de vill så gärna vara i famnen och somnar också gärna där. De njuter av att bli klappade, både av oss och av alla som kommer och hälsar på. Den här veckan har vi besök av brorsbarnen Selma och Oliver, det är bra träning för de små – som älskar barnen lika mycket som alla andra. Kärleken är ömsesidig!

Båda njuter lika mycket!

Nu i helgen åker vi iväg på två veckors semester. Resan bokades för nästan ett år sedan, vi hade inte planerat att ha kattungar samtidigt… Våra katter och kattungar kommer att ha det toppen, kattvakterna ska bo här hela tiden och de ser fram emot allt gos och bus. Vi kommer förstås att längta mycket efter dem alla! Vi kommer inte att kunna lägga ut några bilder mer än möjligen om vi får bilder skickade till oss från kattvakterna. Så kanske det blir något blogginlägg under tiden men annars återkommer vi här när kattungarna är åtta veckor.

Somnat i famnen i TV-soffan

Femveckorsbilder hittar du på L-kullens sida.

Fyra veckor – vilken skara!

Lisen slumrar i solskenet

Så fort det går!

Ännu får vi plats i handen

Nu har våra gosiga kattungar fått flytta från sovrummet till tvättstugan. Här får de springa runt på hela golvet och träna sig på att just springa, att klättra och att busa. De första dagarna var de lite försiktiga men nu rusar de runt som om de aldrig gjort annat!

Finbesök på midsommar av en människa i rätt storlek – Nicholas, snart 5 månader

Det bästa vi vet just nu är att sitta på golvet hos kattungarna – det verkar också vara det bästa de vet! Så fort vi kommer in i rummet kommer de fram och kräver att få klättra upp i knät. Det kan bli ganska fullt när alla vill vara med.

Minst fyra kan vara på benet samtidigt

Nu har de precis fått börjat smaka på våtmat – vilken succé! Allihop fullkomligt vräker i sig maten under högljutt smaskande, det är väldigt roligt att se dem! Efteråt spatserar de omkring extra runda om magen.

Frukost

Härligast är det ändå med mamma Embla som är en så lugn och tålmodig mamma. Det börjar bli trångt i mjölkbaren, men ännu så länge får de plats att äta alla tillsammans.

Om bara motivationen är tillräckligt stark…

Klicka här för att se fyraveckorsbilder på kattungarna. 

Tre veckor och galet söta!

Trångt och mysigt vid maten

Vi kan inte se oss mätta på dessa underbara kattungar, och de verkar nöjda med det! Så fort vi kommer och sätter oss hos dem vill de göra oss sällskap och trampa runt omkring oss.

Lilly

De är fantastiskt pigga och starka allihop. De får ännu bara vara utanför bolådan när vi är med men under veckan som kommer ska de få vara lite mer ute på golvet på egen hand.

Leo

De är ju aldrig helt själva, har alla sina syskon som sällskap och en vakande mamma.

Lisen

Lisen

Mamma Embla är ständigt hos dem i bolådan, gör bara korta utflykter för att äta och sträcka på benen.

Laban

Det märks på henne att hon har många kattungar, hon äter mycket men är smal och lite sliten. Det verkar som att hon inte kan få mjölken att räcka till riktigt hur mycket hon än äter.

Lovis

Så vi har börjat stödmata de små lite, det blir lugnare för både Embla och hennes barn. Om någon vecka kan de börja få smaka lite annan mat så fram till dess får de ibland lite mjölkersättning en eller ett par gånger om dagen.

Loke

De har nu börjat leka lite med varandra även om det ännu så länge går ganska så försiktigt till. Loke har förstått hur han ska göra för att kunna titta utanför lådan, han kämpar och lyckas!

Ida och alla bebisarna, tre veckor

Veckans bilder hittar du på L-kullens sida. Gruppbild var i princip omöjligt att lyckas med så den är inte så väldigt lyckad…

L-kullen är två veckor!

Tänk så underbart det är att ha kattungar i huset igen! Embla har verkligen att göra med så många bebisar, de vill ha mycket mat så hon äter och dricker massor. Hon är en perfekt mamma, väldigt ansvarsfull men cool och lugn.

Äter ofta

Kattungarna har ännu inte fått sina namn, ännu så länge kallas de för färgerna på sina halsband. Det ser ut att vara fyra honor och två hanar. Färgerna verkar vara en röd, en chokladsköldpadda och fyra choklad – alla tabbymönstrade.

Spanar runt ibland

Alla de små har öppnat ögonen den senaste veckan, bara Liten Röd har lite kvar att öppna. De är hur söta som helst! Nu gör de lite mer än sover och äter, de balanserar runt lite i lådan på ganska så vingliga ben.

Gosar med mamma

Du kan se tvåveckorsbilderna på L-kullens alldeles egen sida.