Två pensionerade katter

Ellen 7 år och Tova 4 år

Ellen 7 år och Tova 4 år

I mitten av februari kastrerades Ellen och Tova. Operationerna gick bra och de återhämtade sig snabbt. Ellen och Tova har varit våra första avelshonor, de har lärt oss massor om att vara uppfödare. Vi är så tacksamma för att de båda har haft enkla förlossningar, bra med mjölk och tagit hand om sina små på ett fantastiskt sätt. Dessutom har de fått stora kullar – aldrig färre än fyra födda även om inte alla klarat sig. Ellen har fått kullarna A, B, D och G, Tova har fått C, E och F.

De tycker så mycket om varandra

De tycker så mycket om varandra

Hittills fungerar relationerna väl här hemma trots att de två nu är kastrater. Vi hoppas innerligt att de ska fortsätta att vara goda vänner så att vi kan ha dem hos oss allihop. Ett par veckor efter kastreringen fick både Ellen och Tova någon hormonskjuts i kroppen, de trodde att de hade kattungar och gick omkring och ropade. Båda blev som galna i Gulli – till Gullis förtjusning – så numera har Gulli börjat dia på dem båda 🙂 Gissar att det går över så småningom…

Älskar dig!

Älskar dig!

Vi har ju sparat Gulli efter Ellen och Embla efter Tova, känns roligt och spännande att deras linjer får gå vidare här hemma hos oss. Vi hoppas att allt kommer att gå väl och att Embla och Gulli har ärvt de goda modersegenskaperna från sina mammor. Nu får Ellen och Tova vila sig och njuta som pensionärer här, de kommer säkert att vara extramammor åt kommande kullar.

Kommentarer

Två pensionerade katter — 1 kommentar