Nio veckor och filmade!

Med sex stycken väldigt busiga kattungar i huset får vi fundera över var vi har våra saker. Allt som går att leka med, bita i eller riva i kommer också att lekas med. Det är förstås väldigt roligt att vara åskådare till!

Loke och Laban massakrerar ett Yatzyprotokoll…

Oftast leker de förstås med sina egna leksaker som det finns ganska så gott om.

Lilly och Leo jagar ett byte…

… och här har Lilly lyckats fånga det!

Vi klipper klorna en gång i veckan, det går finfint. Det är för att vänja kattungarna vid att få klorna klippta förstås men också för att skona möbler och oss själva vid galna utbrott…

Laban är ett lejon

Denna vecka har vi filmat en kort, lekfull film på varje kattunge, dessa filmer hittar du på L-kullens sida. Vissa av kattungarna är lite tröttare än andra på filmen, närmare till sömnen… Efter lek kommer alltid vila och sömn, det går rätt så fort att somna när man är en liten kattunge. Först lägger man sig ner och sedan tar det bara någon minut innan man har slocknat helt.

Lovis har fortfarande lite bus i kroppen…

… men börjar komma ner i varv.

Laban slappnar av…

… och det gör också Lisen.

När någon väl har somnat gör ofta alla andra det också. Den absoluta favoritplatsen att sova på just nu är skålen på soffbordet… Oftast är det Loke som först lägger beslag på den…

Min! enligt Loke

… men det händer att andra hinner före.

Lilly sover gott.

En dag tyckte nog Lisen att det var lite orättvist att Loke alltid får sova i skålen, hon tänkte väl att det skulle kunna få plats två kattungar i den – och det fick det ju!

Loke värms av Lisen

En dag såg det ut som att tre av dem hade lagt sig på kö för att sova i skålen:

Laban, Lisen och Lovis väntar kanske på att Loke ska sova klart?

Annars sover de förstås på många olika ställen, som på golvet:

Laban med magen i vädret, Lilly bredvid.

Eller på en kudde i fåtöljen:

Leo på tronen.

Ibland ser vi att någon kattunge sover som mamma Embla gärna gör – med framtassarna i kors. Det ser väldigt gulligt och coolt ut!

Lovis med benen i kors…

… och även Leo.

Några gånger om dagen diar kattungarna fortfarande Embla, även om torr- och våtfoder sedan länge är det de egentligen får sin energi ifrån. De får inte längre plats att dia allihop samtidigt men här är ett tillfälle när de är fem stycken:

Embla ställer upp!

Denna vecka har vi haft finbesök av Cia, Emil, Hugo, John och Irma. De har nu tingat Lilly och Loke som om några veckor ska flytta till denna goa familj i Varberg. Även Leo är tingad, han ska flytta till Stockholm till Jonna, Tobias, Emma, Oskar och Ellie – samma härliga familj som köpte Jessie i Emblas J-kull av oss. Om några dagar kommer Mimmi på besök som har reserverat Laban som sin. Efter några turer är det nu klart att Lisen och Lovis fortfarande är till salu, så nu letar vi efter riktigt fina hem till dem. Båda två är underbara, så tipsa gärna någon kattvän du känner!

Mamma Embla och alla hennes små på samma bild!

9-veckorsbilder på kattungarna hittar du som vanligt på L-kullens sida.

Kommentarer

Nio veckor och filmade! — 2 kommentarer