Tio veckor och sällskapliga!

Matti i fluffet hos bröderna

Ju äldre kattungarna blir desto mer självständiga individer blir de. De gör nu mer egna val än tidigare då de mer gjorde som sina bröder. Nu kan en av dem komma helt själv till den människa som lagar mat i köket, sätta sig precis bredvid och titta upp i förhoppning att få lite uppmärksamhet.

God hjälp med att plocka ur diskmaskinen

De är verkligen väldigt härliga att ha omkring sig, de här små grabbarna. De är så enkla att hantera, varje dag blir de borstade och får lite ”tassmassage” – det sista för att det ska vara naturligt att klippa klorna. En gång i veckan klipps klorna och det fungerar fint.

Molle i mormors famn
Matti och Lasse har somnat båda två i soffan

De ligger gärna och sover i ett knä eller i en famn – om vi passar på att ta upp dem när de är lite sömniga förstås. Den största delen av deras vakna tid är de alldeles väldigt busiga, då är de inte så intresserade av att ligga i knät utan vill helst klättra omkring, jaga något som rör sig eller bita i någons svans, öra eller ben. På en katt, då!

Milo och Malte busar i leksakskorgen

De äter våtmat med god aptit två gånger om dagen, när vi säger ksksksks kommer de rusande alla fem eftersom det är det ljudet vi använder för att signalera mat. Torrfodret har också en strykande åtgång, det kan de äta när de vill under dagen.

Milton är nyvaken

De diar också från mamma Embla då och då under dagen, i princip aldrig alla samtidigt även om de ibland försöker. Det är lite trångt nu… För att få plats behöver en eller ett par av dem ligga över Emblas kropp. Embla har en ängels tålamod men det händer nu att hon protesterar och inte låter dem dia när de försöker.

Embla därunder någonstans…

Från och med den veckan som kommer har ingen i familjen längre semester, det innebär att kattungarna får klara sig själva – med Emblas hjälp – under dagarna för första gången. Det kommer att gå alldeles utmärkt, värre är det för oss som kommer att längta hem… Det har varit en lyx att kunna vara mycket hemma hos dem under så många veckor!

Milo sover gott

10-veckorsbilderna hittar du på M-kullens sida. Vi avslutar med ett par sovabilder till…

Malte och Milton
Molle

Kommentarer inaktiverade.