Ett nytt hem åt Gulli och Kajsa

Vi söker ett nytt, gott hem åt våra fina honor Gulli och Kajsa som är av rasen Helig Birma. En anledning till detta är att Kajsa inte tyckte om när vi i somras hade kattungar i huset, hon blev väldigt stressad av det. Kajsa och hennes mamma Gulli kommer så fint överens så vi söker nu därför ett gemensamt hem åt dem båda. Det är förstås med sorg i hjärtat men vi tror att det är det bästa för dem.

Gulli

Gulli och Kajsa är båda kastrerade, Gulli är 4½ år och Kajsa är 1½. Båda är födda och uppvuxna hos oss, de är sociala och vill alltid vara med där vi är. Båda två men särskilt Kajsa har ganska stark integritet, hon är med på sina egna villkor. De kan bli lite stressade om de känner sig osäkra. De vill gärna kela och busa med oss men behöver också sitt eget utrymme. Båda två tycker mycket om att vara utomhus, vi bor avskilt på landet så de får vara ute på dagtid om vi är hemma. De kommer in igen när de tycker att det räcker, de kommer också när vi ropar på dem.

Gulli är med oss precis överallt, vill gärna ligga så nära det bara går – gärna PÅ tangentbordet eller tidningen! Gulli älskar gos och sällskap. Hon är gladeligen med när vi har gäster men håller sig undan om det är stojiga barn i närheten.

Kajsa

Kajsa är också alltid med, tycker att det är spännande när det händer saker. Hon har inget alls emot stojiga barn, snarare tvärtom, hon sitter gärna mitt i händelsernas centrum. Kajsa älskar att kela och gosa men inte med vem som helst. Hon tycker inte heller om att känna sig trängd. Vi tror att Kajsa är påverkad av att vara i ett hem med flera katter, hon skulle säkert må bättre om hon hade färre relationer att förhålla sig till. Vi ser att det har varit bra för Kajsa att bli kastrerad som hon blev i höstas, hon verkar tryggare för varje dag. Vi ser också att Kajsa mognar och utvecklas, hon lär sig mer och mer att stå ut med även lite ”otäcka” saker. Mamma Gulli är idag betydligt stabilare och mer social än när hon var yngre.

Både Gulli och Kajsa har varit helt friska i hela sina liv. De äter bra och gärna och har alltid stabila magar. De äter kvalitetsfoder, i huvudsak torrfoder som de har fri tillgång till men varje kväll får de också lite våtfoder. De kommer från hälsosamma linjer, även Gullis mamma Ellen bor hos oss och har alltid varit frisk. Gulli och Kajsa har nyligen fått sin årliga vaccination. De kommer självklart att veterinärbesiktigas innan de flyttar. De är registrerade i SVERAK, deras stamtavlor följer förstås med dem. De är försäkrade och ska vara försäkrade även i det nya hemmet.

Gulli

Här är våra önskemål om det nya hemmet, så långt det är möjligt vill vi att alla punkter är uppfyllda men det viktigaste är ett tryggt och kärleksfullt hem:

  • Gulli och Kajsa får leva tillsammans, livet ut.
  • Det finns inga andra katter i hemmet, de trivs nog bäst om de får vara själva.
  • Det bör inte finnas några yngre barn i hemmet (gärna på besök, förstås!).
  • Det är bra om det finns tidigare kattvana (eller av andra djur) eftersom särskilt Kajsa behöver hjälp att utvecklas till en helt trygg och harmonisk katt.
  • Gulli och Kajsa behöver troligen ha möjlighet att vara utomhus i någon form, vi ser att de mår väldigt bra av att aktivera sig och att de får utlopp för sin leklust utomhus.
  • Det viktigaste: Båda missarna får massor av kärlek! De är våra ögonstenar, så lätta att tycka om!
Kajsa

Du kan läsa mer om missarna på Gullis sida och på Kajsas sida. Du kan se bilder på dem som kattungar på G-kullens sida och på K-kullens sida.

Om du/ni känner att ni har möjlighet att erbjuda Gulli och Kajsa det hem som vi önskar – eller känner någon som har det – så tveka inte att kontakta oss! För oss är det viktigt att vi lär känna varandra så att det här känns bra för oss båda. Om du känner dig osäker på om du kan erbjuda det hem vi söker så kan du förstås bara höra av dig så kan vi säkert avgöra det tillsammans.

Klicka här för att hitta kontaktuppgifter till oss.

Varma hälsningar,

Pernilla med familj


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *